Интензивен трафик по границите на страната

Бенямин Нетаняху призова за по-близки отношения с Украйна в Киев

Трите закона, на които трябваше да се раздели Законът за движение по пътищата, са оттеглени

Петима ранени при верижна катастрофа с три коли край Плевен

Шестима души са загинали при тежка катастрофа в Турция

Пожар бушува в склад за вторични суровини в Ботевград Шест екипа се борят с огнената стихия

Екоинспектори от Велико Търново: Няма превишения на нормите на въздуха след повторното запалване на депото в Свищов

Бела Торн се снима топлес, режисира порно филм

БАБХ насочи за унищожаване 13 677 кг храна от животински и неживотински произход

Откритите тела в Негован са на възрастни мъж и жена, убити са преди около два месеца

Гуцанов е без правомощия да преговаря за ОИК ДПС и БСП се скараха за секретарското място в избирателната комисия във Варна

Валентин Велчев с „Пирински орли“ на Пирин Фолк 2019

Случай на малария е установен в център за мигранти в Харманли

Покривът на сграда в двора на училище в Пазарджик гори

Бала взе играчи от Армения и трета Бундеслига за Англия и Ейре

ВТУ подкрепи формирането на общност на хуманитарните факултети в Югоизточна Европа

Философският факултет на Университета в гр. Ниш отбеляза своята 46-та  годишнина с тържествено събрание и с подписването на протокол за формиране на общност между философските, филологическите и други хуманитарни факултети от региона на югоизточна Европа.

Деканът на Философския факултет в Ниш проф. д-р Наталия Йованович инициира формиране на общността с цел по-добро партньорство и мобилност на преподавателския състав, за общи образователни програми и изследователски проекти, за общо кандидатстване пред европейски фондове, за по-активна студентска мобилност. Инициативата бе подкрепена от сродни факултети на университетите в София, Скопие, Велико Търново, Тимишоара, Източно Сараево, Косовска Митровица, Прищина и др.

Великотърновският университет бе представен от ректора проф. д-р Христо Бонджолов и от декана на Филологическия факултет проф. д-р Ценка Иванова. Бяха проведени работни срещи за съвременните предизвикателства пред висшето хуманитарно образование, където гости и домакини споделиха опит за организацията на учебния процес, за процедурите по акредитация и контрол на качеството. Едни от важните предложения, които ще очертаят първите стъпки в това разширено партньорство са за споделяне и синхронизиране на научните календари на асоциираните факултети, както и взаимната информираност за научни списания и годишници, които са включени в международни наукометрични и реферативни бази данни.  На 10 ноември във Философския факултет се проведе и седмата международна научна конференция „Науката и съвременният университет“. Домакините оцениха високо устойчивостта на дългогодишното разностранно партньорство между университетите в Ниш и Велико Търново.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.