Вучич: Имам хронично заболяване

Сръбският президент Александър Вучич

Президентът на Сърбия Александър Вучич отхвърли днес всякакви спекулации, че журналистическите въпроси са причина за влошеното му здравословно състояние , съобщи МИА.

Държавният глава се е върнал към своите служебни ангажименти, но с по-леко темпо по лекарска препоръка.

Пред журналисти той заяви, че журналистите нямат никаква връзка със здравословното му състояние и обясни, че има хронично заболяване, което си е лично негов проблем и не е свързано с никого.

Вучич повтори, че не бяга от журналистически въпроси и е готов да отговори на всички въпроси, тъй като така може да посочи лъжите, които някои медии или политически противници използват срещу него.

„Никога не съм бягал и не съм замитал нещата под килима, никога не съм се крил, затова винаги печелех. Би било преувеличение да кажа, че разбих политическите си опоненти, но като разбих техните лъжи на съставните им части, показах, че съм подготвен, бил съм подготвен и винаги ще бъда подготвен. И винаги ще ги побеждавам”, заяви Вучич.

Тази реакция на държавния глава дойде след медийна война между проправителствените и опозиционните медии, в която управляващите също се включиха. Според някои издания репликата на журналист от телевизия Н1 „Хайде да не се увличаме” и поставеният близо до лицето на Вучич мобилен телефон допринесли за влошаването на здравословното му състояние.

Относно очакванията към плана на френския президент Еманюел Макрон за реформа в политиката на разширяване на ЕС и възможността Сърбия да отвори нови преговорни глави, президентът обяви, че са подготвени 4 глави и от ЕС зависи вземането на политическо решение и това, колко глави ще бъдат отворени до края на годината.

„Нека ЕС си свърши своята работа, а Сърбия да се грижи за своята”, заяви Вучич.

Коментари

Задължително поле