Почина шуменец с овладян COVID-19

Данаил Кирилов: Случайното разпределение на дела е основен принцип в правораздаването

Ердоган засили ограничителните мерки за спиране на бързо нарастващите случаи на коронавирус в Турция

Премиерът разпореди да бъде освободен бордът на директорите на ББР

Китай започва да отменя карантината в Ухан от днес

Тръмп заплаши да спре финансирането към СЗО заради реакцията й срещу коронавируса

Борисов: Банско е огнище, ще направим там масово тестуване

581 са болните от коронавирус у нас

Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с Covid-19

В Германия започна тестването на хора за антитела срещу коронавируса

За последните 24 часа в САЩ са починали 1736 души от коронавирус

Борис Джонсън е в добро настроение и диша самостоятелно

Във Франция броят на жертвите от коронавирус надхвърли 10 000 души

Над 300 000 са излекуваните от COVID-19

Убил ли е коронавирусът правосъдието ни Днес съдебният съвет решава за неслучайното разпределение на делата

Въведоха вечерен час за децата в Нова Загора – до 19.00 ч. В кв.“Шести“ има пропускателен режим, разяснява се за корона вируса с мегафон, на майчин език

От 17 март в Нова Загора и общината се въвежда нов вечерен час за децата и учениците. Те ще имат право да се придвижват без придружител до 19 часа. Мярката е разпоредена от кмета Николай Грозев във връзка с кризисния план на оперативния щаб в общината.

Освен скъсения срок на действащия вечерен час за малолетните и непълнолетните лица, кметът въведе пропускателен режим на живущите в новозагорския квартал „Шести“. Целта е да се предотврати струпване и движение на големи групи от хора. Едновременно с това общината организира разяснителна кампания в квартала, която се извършва с мегафон, на майчиния език на местните жители. Предоставя им се информация за инфекцията, причинена от новия коронавирус, за предпазните мерки и ограничителни режими, които задължително трябва да се спазват. На домоуправителите е разпоредено да организиран засилена дезинфекция на общите части на сградата.

Общината откри горещ телефон 0457/6-27-11, на който хората могат да подават сигнали за пристигащи от рисковите държави лица.

Местната администрация съвместно в Районното управление на МВР осъществява контрола върху изпълнението на ограниченията, наложени със заповедта на здравния министър от 13 март. От общината публикуваха снимки на красивия градски парк, от които се вижда, че няма посетители. „Нашата красива Нова Загора опустя, но само така ще се справим, заедно!“, гласи поместеният коментар на кмета Грозев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.