Възобновяват съдебното следствие за незаконен бент по р. Батовска

Снимка: Архив

Обвиняем е отстраненият шеф на "ВиК"-Добрич

Съдебното следствие по делото за изграждането на незаконен бент по р. Батовска ще бъде подновено. Това реши Добричкият районен съд при старта на административното наказателно дело за нарушение на Закона за водите.

По него обвиняем е отстраненият шеф на "ВиК"-Добрич инж. Тодор Гикински. Разследването установи, че от 10 до 14 февруари миналата година по негово нареждане трима работници са изградили бент, по който водата от притока на р. Батовска е била отведена по 172-метров гравитачен водопровод до водоем в района на помпена станция "Батово-2". Според заключенията на назначена експертиза чрез незаконното съоръжение се черпели повърхностни води, за да се пести ток, нужен за експлоатацията на помпената станция, която снабдява с питейна течност няколко селища.

При старта на делото от прокуратурата направиха предложение Гикински да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложена административна санкция. Съдът обаче прецени, че обстоятелствата по делото не са достатъчно изяснени и затова определи следствието да бъде възобновено. Следващото заседание по делото е на 17 февруари, когато показания ще дават трима свидетели.

Коментари

Задължително поле