"Възраждане": За адекватно заплащане на служителите на реда, за обществен ред и сигурност

Кандидатите за народни представители на „Възраждане“ Петър Петров Иво Русчев и Александър Арангелов проведоха  среща със  СФСМВР и синдиката на служителите в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към министерство на правосъдието. 

На срещата бяха обсъдени необходимостта от реформи в обществения сектор "Сигурност на правовия ред" с цел повишаване ефективността в дейността на тези министерства, нуждата на служителите от предвидимост и сигурност, материалната и кадрова обезпеченост.

Бяха обсъдени още социалните и други важни въпроси.

В  47-то  Народно събрание по предложение от парламентарната група на „Възраждане“ бяха увеличени заплатите на служителите на реда.

На настоящата среща беше изразено желание и обсъдени конкретни стъпки по посока  борба с корупцията, за адекватна законова закрила и неприкосновеност на служителите срещу посегателства при изпълнението на техните задължения.
Бяха обсъдени и възможностите за по-добро взаимодействие с гражданите, което да възстанови тяхното доверие в работата на държавните правоохранителни органи.  В заключение бе изразено общо становище за  бъдещо ползотворно партньорство в законодателния орган, което да отговори напълно на очакванията на българските граждани за обществен ред, справедливост и сигурност.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!
Възраждане за България!
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика