Възходът на Deep Zone Project тръгва с “Ела изгрей!”

DJ Диан Соло в клуб „Лима“ във Вашингтон.

Две десетилетия групата обикаля клубовете в САЩ, Китай, Испания и Канада

Камен Воденичаров предлага на талантливите варненци да направят заедно парче, различно от поп-фолк-джоук торнадото на Ку-ку бенд от края на 90-те

Когато говорим за модерна музика, клубна култура и парти хора, първата асоциация се прави с царете на нощния живот - Deep Zone Project. Започнала с младежки ентусиазъм от Варна, групата сбъдва, ако не американската, то със сигурност българската музикантска мечта за: популярност, слава, фенове, хитове и много участия в цяла България и в чужбина. Клубовете в САЩ, Китай, Испания, Канада са само част от международните дестинации, в които среща си определят екзалтираната публика и тримата от Deep Zone… И така 20 години.

„Всичко започна през 1999 година, когато с няколко приятели, създадохме дийп зоун движението - разказва Диан Савов, познат повече като DJ Dian Solo. - Организирахме големи рейв партита, а тогава това си беше сензация. Година по-късно аз и Роско решихме да създадем група, която да прави авторски модерни хитове, и така започна всичко.“

Първата песен, с която категорично избухват и правят революция в зората на хаус музиката в България, е „Ела изгрей“. Чар и стил в проекта внася неочакван вокалист - актьорът и тв водещ Камен Воденичаров. Това се случва, когато предаването „Ку-ку“ е със статут не само на всенароден любимец, но и на последна инстанция и мнозина се питат какво точно е провокирало Камен да направи този завой от телевизионния екран към клубната сцена. Тайната, години по-късно, разкрива Дидо: „Камен Воденичаров ни беше поканил за диджеи на негов рожден ден и точно на този купон, сред класически веселото настроение се роди идеята да направим съвместно парче. Ние като музиканти предложихме мелодията и ритъма, а Камен дойде във Варна, за да измислим текста. Помощ от приятел дойде и от страна на Руши Видинлиев, който всъщност стана и кръстник на песента. По телефона той предложи в текста да има думи като „ела и сгрей душата ми“, а аз чух „ела, изгрей“ и… ето така се появиха заглавието и основният рефрен. И до ден-днешен хиляди хора - и то не само в България, посрещат изгрева с „Ела, изгрей“.

Тази песен със сигурност ще звучи и на поредицата клубни партита, с които Deep Zone ще отпразнуват 20 години на сцената. Турнето е повод и феновете да опознаят отблизо новия състав на групата в лицето на очарователната Ева-Мария и китариста Дани Димитров (с подпис Danny Dimitroff).

Талантът на Ева е забелязан още от нейните учители в Добрич, които я насочват към музикална кариера. Като тийнейджърка печели музикален конкурс, след като само за два дни разучава песента, с която ще участва. Това е първата й изява на сцена и първата победа. Пътува в Италия и Франция с училищния хор, а по-късно става част групата New 5, с която се явява на Евровизия. По ирония на съдбата песента им тогава е написана точно от Дидо от Deep Zone. Стават втори – победителката е Софи Маринова. За Ева следват участия в музикалното риалити X-factor, тълпи от екзалтирани фенове и в крайна сметка избора да пее в чужбина. Взема решението да замине само за няколко часа и също толкова рязко предприема връщане назад. В деня, когато отново стъпва на българска земя, среща и своя приятел Антонио, който също като нея се връща в България след 26 години живот в Италия.

Дани Димитров, китаристът на Deep Zone, също е от младите музиканти, които трудно може да останат незабелязани. Още от осемгодишен, запален от своя баща, започва да свири, а по- късно и да композира. След като завършва Музикалната академия с поп и джаз китара, създава своя акустична група. През 2011 година Mишо Шамара го кани за съвместни партита, където съчетават рап с живата електрическа китара и правят участия из цялата страна заедно със звездите от бившия рап леи?бъл R&B RECORDS. Кариерата му в музиката се разгръща още по-силно, след като създава собствено музикално студио и започва да композира песни и за други изпълнители. Способностите му не остават незабелязани от „ловеца на таланти“ Дидо и много скоро Danny получава предложение да бъде част от Deep Zone.

 

Новият хит „Българка“ възпява красотата на жените ни

Новият хит на Deep Zone Project поставя акцент върху българката и нейната натурална, уникална красота. „Неслучайно в текста се казва: Ако видиш някъде по света красива жена, проговори й на български” - споделя Дидо, фронтменът на Deep Zone, и добавя, че „Българка” е завършена още миналата година, но групата нарочно забавя промоцията.

„Направихме няколко песни, които да включим в селекцията си за 2019 година, и се колебаехме с коя да стреляме в началото - разказва китаристът на групата Дани Димитров. - Представихме тестово „Българка” на публиката по време на турнето ни в САЩ и… песента още от първо чуване предизвика такъв възторг, че без да се колебаем, я определихме за водещия ни сингъл.”

Музиката на „Българка” е изцяло в разпознаваемия мелодичен денс на Deep Zone. Енергията на проекта дотолкова завладява майсторката на рими Мариета Ангелова, че буквално за ден тя пише текста и го подава на групата в съвършен вариант.

Ефектът на думите, силният момент с мотива от „Девойко, мари хубава” и цялостното послание на „Българка” особено въздействат на очарователната Ева-Мария - нежната част е екипа на Deep Zone. Тя признава, че до момента не се е вълнувала така, и едва сдържа сълзите си, когато за пръв път прави вокалите.

Но тъй като в днешно време музиката не се слуша, а се гледа, майсторът на добрата визия Bashmotion завежда екипа в Националната художествена галерия, за да снимат там видеоклипа. За пръв път галерията затваря за ден и се отдава на шоубизнеса. Ефектът на достолепната сграда е подсилен от специалното участие на „златната грация” Радина Филипова, която „оживява” от картина. Участието на Радина в клипа е една от първите й артистични изяви, след като заради контузия се отказа от националния отбор по художествена гимнастика.

В песента звучи и цял симфоничен оркестър, аранжиран от „старшия” в групата - Любомир Савов (бащата на Дидо).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес