Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Емил Караниколов: Държавата има отговорсност към всеки човек и бизнес Трябва да направим всичко възможно, за да може българинът да остане на работа, заяви министърът

Отстраниха аварията на водопровода в Перник

Може ли с честен труд човек да натрупа състояние?

Китай съобщи за нови случаи на коронавирус

Авиокомпании отказват да връщат пари за отменени полети

Външният министър на Гърция пред македонската МИА: Бъдещето принадлежи на нашето приятелство

Никос Кодзиас

За приятелството между гръцкия и македонския народ, за положителните ефекти за двете страни, които ще им донесе Договорът от Преспа, след като се превърне в ежедневие за гражданите и от двете страни на границата, говори в екслузивното интервю за македонската агенция МИА бившият първи дипломат на Гърция Никос Кодзиас, пише БГНЕС.

„Бъдещето принадлежи на нашето приятелство“, е посланието, което Кодзиас отправи и изрази твърдото си убеждение, че „приятелските отношения между държавите в цяла Европа ще бъдат както между Северна Македония и Гърция“.

С приятелски тон бившият външен министър на Гърция отговори на редица въпроси, пряко или косвено свързани със споразумението за името на Македония. Кодзиас разкри как са започнали преговорите – от септември миналата година, през Давос и Сунион до Преспа, когато той и македонският му колега Никола Димитров подписват споразумението.

„Заедно с министъра на външните работи на Македония вероятно ще се срещнем отново на конференция през март в Атина“, твърди той. Въпреки че вече не е министър, Кодзиас все още е оптимист, че в гръцкия парламент има парламентарно мнозинство за ратифициране на Договора от Преспа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.