Външният министър на Украйна предложи на ЕС нови санкции срещу Русия

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба по време на неформална видеоконференция с външните министри на 27 държави от ЕС е предложил „поетапен план за действие, който да съдържа по-нататъшната ескалация на Руската федерация“, включително нови секторни санкции срещу Русия, предава TACC.

Той е „информирал колегите си за опасния курс на Руската федерация за обостряне на обстановката". "Предложих поетапен план за действие, който да ограничи по-нататъшната ескалация на Руската федерация. Основният елемент е подготовката на нов пакет от секторни санкции. Личните санкции вече не са достатъчни", каза Кулеба.

Ситуацията в Украйна, включително влошаването на ситуацията в Донбас, е една от основните теми на планираната видеоконференция на външните министри на ЕС в понеделник, по време на която Кулеба беше изслушан чрез видеовръзка.

По-рано, в началото на април, Кулеба заяви в интервю за вестник Liberation, че Киев наблюдава „разполагането на руските военни в три посоки: североизточната граница на Украйна, източната част на страната, но също така и в Крим“. В същото време външният министър подчерта тогава, че „Украйна не иска война“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа