Въоръжените сили на Русия унищожиха център за управление на БЛА на ВСУ в Херсонско направление

Екипажът на 152-мм оръдие 2А36 "Гиацинт-Б" от групата войски "Днепър" в Херсонско направление унищожи центъра за управление на безпилотни летателни апарати (БЛА) на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), разположен в изоставена сграда. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

Средствата за оптично разузнаване са идентифицирали мястото на предполагаемото изстрелване на безпилотни самолети на украинските въоръжени сили на десния бряг на Днепър. След допълнително опознаване на целта с помощта на дрон на артилеристите бяха дадени точните координати на временен център за управление на БПЛА, разположен в изоставена сграда.

„Поради значителното разстояние до целта, екипажът на 152-мм оръдие „Гиацинт-Б“ участва в нейното унищожаване. В резултат на прецизната работа на екипажа на „Гиацинт“, временният пункт за управление на противниковия БЛА е унищожен, което е потвърдено със средства за обективен контрол”, се казва още в съобщението.

Старши офицер от батарея с позивна „Лис” заяви, че „Гиацинт-Б“ Giatsint-B позволява на руските военни да поразяват цели дълбоко в тила на украинските въоръжени сили. „Нашата система ни позволява да удряме дълбоко в тила на противника”.

Старшият стрелец с позивна Алуща каза, че за противодействие на вражеските безпилотни самолети, артилеристите работят съвместно с подразделенията за ПВО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия