На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Върнаха за доразследване делото за отровната царевица, която вкара семейство с дете в болница

Съдебната палата в Сливен

Съдът върна на Районната прокуратура в Сливен делото за отровната царевица, която вкара цяло семейство в болница и стана причина за евакуация на живущите в триетажна кооперация в града, съобщиха от съдебната палата.

Скандалният случай гръмна на 4 февруари миналата година, след като двама родители и малкото им дете постъпиха в областната болница след продължително повръщане и отпадналост. Бащата бе приет първоначално в реанимация. Оказа се, че семейството и вдишало отровни изпарения от пестицид. Те били излъчени от гаражното помещение на съсед, където били складирани и обработени с „фостоксин“ 700 кг царевица. Препаратът се използва срещу гъгрици. Отровната смрад се е разпростанила в апартаментите през отдушниците. Силно токсичното съединение азотен оксид се отделя при овлажняване на фуража, както е станало. Препаратът не е забранен, но може да се прилага само от лицензирани фирми, казаха при разкриването на случая от „Пожарна безопасност и защита на населението“. Започналото досъдебно производство бе за това, че са нарушени правилата за съхранение на царевицата и с това е създадена опасност за живота и здравето на други лица.

В началото на януари т.г. Районната прокуратура е прекратила досъдебното производство с мотива, че липсват данни за престъпление от общ характер. Районният съд обаче отмени постановлението за прекратяването, а Окръжният съд потвърди становището на първата инстанция и върна делото за доразследване. Сред мотивите на съда се посочва, че не е разследвано дали складирането на отровна царевица в гараж в жилищна сграда е допустимо, има ли правила за това и какви са те, не е назначена допълнителна съдебно-медицинска експертиза, която да установи по какъв начин и в каква степен съхранението на този обработен с химикали фураж застрашава здравето и живота на други лица, не е направена проверка и за развитието на административно-наказателното производство срещу собственика на царевицата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.