На 20 ноември 2018 да почерпят

2500 евро/кв. в най-желания жилищен район на София В центъра има сделки за 2000 евро/кв.м.

Жълт код за сняг и поледици в осем области на страната утре

Владо Николов се завръща във „Фермата“

Жалко! Националният стадион остана празен за мача на годината

Магнитски може да е бил отровен

Четиримата пострадали при дерайлирането на влака са без опасност за живота

Алергии мъчат 40% от българите Случаите на белодробна недостатъчност зачестяват

Трети сме в ЕС по пренаселени квартири Това е основа за сериозно развитие на пазара през следващите години, смятат брокери

Двама полицаи пострадаха при катастрофа с патрулка в столицата

Армията иска оферти за нови кораби Седем държави се включват в търга

Памела Андерсън се обиди на премиер

Университетската болница в Стара Загора остана без парно

Този протест отдавна не е на майките Той е на една болна жена, която продаде душата си, бог знае на кого, написа една от лидерките на протеста

Шофьор разби с юмрук прозореца на кола след спор за предимство

В Аксаково предлагат социални услуги на едно гише

В община Аксаково е създаден Център за социални услуги на едно гише, в който имащите нужда заявяват проблема си и получават най-адекватното му решаване.

Благодарение на електронната платформа Social One Stop Shop желаещите да се възползват от иновативните социални услуги могат да се запознаят с тях, без да напускат дома си. Варненската община участва по проекта „Социални услуги на едно гише” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд.

Общата стойност е 198 000 лв. и е в ход от края на миналата до края на 2018 г.Външните партньори са испанската община Игуалада и Полската асоциация за социална политика.

Аксаково е организатор на двудневна международна конференция “Социални услуги на едно гише – нов подход за социално включване”, която се провежда във Варна.

В момента над 460 души в общината ползват широк спектър социални услуги, сред които домашен социален патронаж, личен асистент, социален асистент, домашен помощник, център за обществена подкрепа, кризисен център за жертви на домашно насилие и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.