В биатлона вече се настъпват

Нетрадиционен поглед от световното по биатлон в Хохфилцен Снимка АФП

Стара враждебност на Мартен Фуркад към руския отбор се прояви и в смесената щафета на световното по биатлон в Хохфилцен (Австрия). Двукратният олимпийски шампион от Франция мина със ската си върху тази на представителя на „сборная“ Александър Логинов при предаването от трети на четвърти пост, след като преди това беше пуснал десетина състезатели. Руснакът очаквано падна. Именно двата тима водеха битка за разпределение на медалите. Французите грабнаха среброто, а Русия остана с бронза.

Фуркад не спря дотук. Той проявя своята антипатия и бойкотира награждаването. След като „сборная“ зае третото си място, лидерът за световната купа слезе от почетната стълбичка. Минута след това френският биатлонист бе помолен от шефа на Международния съюз Андерс Бесеберг да се върне на подиума.

Изцяло загубих уважение към Фуркад - заяви лидерът на руския тим Антон Шипулин. - Ценя го като спортист, но не и като човек. Държи се грозно. Ако се смяташ за силен, решавай си проблемите по спортсменски, а да преграждаш коридори...“

Самият Логинов реагира хладнокръвно на случилото се: „Да му тежи на съвестта - отсече биатлонистът, който се върна на пистата след изтърпяно наказание за допинг. - Моята работа е да се състезавам и да давам резултати.“

Шампиони в щафетата станаха германците, а българите завършиха 17-и. Нашият квартет бе в състав Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев. Националите навъртяха две наказателни обиколки и използваха 12 допълнителни патрона.

Утре е спринтът при жените.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт