Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

В бъдеще може да се пристрастим и към роботи

Когато роботите навлязат в живота ни, подобно на всички други технологични джаджи, ще се създаде зависимост и към тях. Така психоложката Антония Янакиева онагледява склонността в съвремието към развиване на нови форми на пристрастеност.

Все пак фазите, през които минава детското развитие не са се променили и съвременните деца, които са бъдещето, имат нужда от точно определено отношение, минавайки през различните етапи. А те, независимо как се именуват, включват най-важните човешки ценности – време, търпение и обич. Става въпрос за екзистенциални ценности, които интернет няма как да създаде, защото ние сме автентичната матрица за него, а не той за нас, категорична е експертката. Тя определя явлението като обърната пещера и припомня сентенцията на Платон, че хората са само повторение на идеите; ако нашите идеи са създали интернет, то той винаги ще е вторичен спрямо нас, респективно той си остава несъвършен по отношение на едно от най-важните ни предназначения – да обичаме и даваме любов на нашите деца. Ако навлезем във футурологията, по думите на Янакиева, все едно е да очакваме роботи да възпитават и се грижат за децата ни.

лого ММС

*Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10 от Закона за хазарта за 2019 г. по договор 25-00-2/30.04.2019

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.