Едрият земеделски бизнес е държавно гарантирана далавера

Снимка: БНР

Посочете ми ЕДИН (е-д-и-н!) бизнес, който получава толкова пари от бюджета, колкото земеделският. Един-единствен!

Това, което, т.нар. земеделци, правят е фарс. Бутафория. Абсурдност. Седнали милионерите с бентлита да искат ние всички през бюджета да им плащаме скъпия стандарт на живот. Това е не просто социализъм, това е комунизъм. Ако днес Тодор Живков се върне от оня свят, ще бъде много щастлив - близо 35 години след края на режима, онзи строй си е още тук.

Няма нито една фирма, извън земеделска, за която държавата да се интересува дали е на печалба или загуба. Ей, Богу, болниците са на загуба, но никой не му пука. Но, виж, милионерът с ферарито, ако е на счетоводна загуба, държавата трябва да му помага НАД това, което вече така и така му помага. Вие представяте ли си за каква наглост иде реч?! Значи, държавата вече му е дала една торба с пари, но той е толкова шокиращо некадърен, че въпреки тази подкрепа е пак на загуба и трябва ние пак пари да му даваме. Къде го има това?

Казвал съм го и друг път, казвам го и сега - в голямата си част едрият земеделски бизнес не е бизнес, а шмекерия. Държавно гарантирана далавера. Защитена с нашите пари врътка. Във всеки друг бранш те оставят да се оправяш сам. В земеделския бизнес те пазят като писано яйце. И те, наглеците, са пак недоволни. Не може да ти кихаме пари чрез субсидии и проекти, да продаваш скъпо и прескъпо и накрая да имаш наглостта да безчистваш на центъра на София. Малко срам трябва да има, мънинко поне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Слав

    Нека редакцията се свърже с мен и да свали,небивалиците на залъгваните личности които нямат досег до сектор земеделие!!!

Още от Коментари