В Гоце Делчев ще протестират срещу високите цени на горивата

Протест срещу високите цени на горивата организират в Гоце Делчев. Според местните жители в цялата Благоевградска област най-скъпо гориво плащат шофьорите в Гоце Делчев, което се дължи на високите надценки, които слагат местните търговци на петролни продукти.

Организаторите на протеста дават пример, че цената на газта за автомобили в Гоце Делчев е с 12 стотинки по-скъпа от Благоевград. С 4 до 6 стотинки по-скъпо се зарежда на гоцеделчевските бензиностанции с дизел и бензин.

Докога ще ни ограбва картелът в Гоце Делчев?  Питат организаторите на протеста, който се организира утре от 12 часа на обед на централния градски площад. Те искат да знаят кой контролира цените на горивата и защо са тези драстични разлики за сметка на потребителите в Гоце Делчев.

"Нека всички излезем на протест. Елате да си кажем истината и да си искаме правата! Който не дойде е мазохист!", призовават организаторите на протестната проява.

Организацията на протеста върви основно в социалните мрежи. Във фейсбук стотина потребители са дали заявка, че ще се включат в проявата, за да изразят недоволство от високите цени на горивата. Протестът продължава да набира привърженици.

Коментари

Задължително поле