В Испания влагат повече пари в жилища

За купувачите в Испания все по-важно е от какви материали е построен домът.

Енергийната ефективност излиза на преден план

Нарастват виртуалните огледи

Инвестициите в жилища в Испания ще нараснат, прогнозират от местна компания за недвижими имоти. Причината за това, е че инфлацията остава висока. Наред с покупките на апартаменти и къщи с цел инвестиция, експертите очакват значителни капитали да бъдат насочени и за придобиване на търговски обекти.

Енергийната ефективност и екологичността на имотите все повече ще влияят върху избора на купувачите, прогнозират експертите. За купувачите все по-важно е от какви материали е построен домът, защото това е от съществено значение за необходимата енергия за отоплението му.

Друга съществена тенденция на пазара на имоти е стремежът към иновации. Брокерите очакват ръст на виртуалните огледи при покупка на имот. Така купувачите могат много бързо да направят няколко огледа на различни жилища и да отидат да видят на място само имота, който вече са харесали и са готови да купят. Така купувачите не губят време и много по-бързо може да стигнат до реализиране на сделка. Освен тона вече много купувачи търсят домове с внедрени нови технологии, като например възможност да пуснат и спрат отоплението докато са извън дома.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти