В Испания за пръв път от два месеца починалите от COVID-19 за денонощие са под 100

Осемдесет и седем души починаха през последното денонощие в Испания - това е най-ниският брой, регистриран в кралството от два месеца насам, съобщи здравното министерство, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

Антирекордът по смъртност датира от 1 април, когато за 24 часа починаха 950 пациенти. Общият брой на смъртните случаи в страната достигна 27 650. За денонощието са открити нови 421 болни и заразените, установени с Пи Си Ар тестове, са вече 231 350.

Оздравелите от вчера насам са 2719, а от началото на пандемията - 149 576. Испания е сред най-силно пострадалите от коронавируса страни, но разпространението му в кралството постепенно се забавя и Мадрид поетапно смекчава ограниченията. На всички испанци, дори на възрастните, вече е разрешено да се разхождат навън и да спортуват.

За да се избегнат обаче струпвания на хора, властите въведоха график за разходките. От 11 май са вдигнати и други рестрикции за половината от населението - разрешени са срещите с близки, отвориха с известни ограничения терасите на заведенията, хотелите и музеите. Остава обаче по-строг режимът в Мадрид и Барселона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа