В „Камчия” събират над 300 студенти от 15 страни

Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" събира студентите от най-престижните университети на Европа и Азия, които изучават руски език. От 11 до 16 септември 2017 г. повече от 300 младежи от 15 страни ще се включат в шестото издание на Международния фестивал на студентите, изучаващи езика на Пушкин „Друзья, прекрасен наш союз“. Събитието е организирано от Фонд "Руский мир" и Фондация "Устойчиво развитие за България", с подкрепата на Посолството на Руската федерация в България.

В „Камчия“ пристигат млади хора от Германия, Унгария, Гърция, Грузия, Испания, Италия, Македония, Молдова, Полша, Русия, Румъния, Словакия, Турция и Китай. България ще бъде представена от пет отбора – от университетите във Варна, Велико Търново, Пловдив, Шумен и София.

Възпитаниците на реномираните университети, които владеят руски език поне на ниво В1, ще имат възможност да обогатят знанията си, да почувстват руската литература, изкуство и култура. Тази година фестивалът е посветен на великия руски поет Александър Пушкин, чиито стих е вплетен в името на форума. Студентите от Московския държавен университет „М.В. Ломоносов“ ще представят богатото му творчество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони