В Кипър зоват феновете за подкрепа

Кипърската футболна асоциация, клубни легенди, специалисти и медии зоват за подкрепа към националния им отбор преди мачовете с България и Норвегия в Никозия. Тимът от Острова на Афродита е трети в класирането в нашата група в Лигата на нациите, но с амбиции за нещо повече.

"Този отбор заслужава доверие и трябва да бъде подкрепян - каза Марио Константину, специалист в техническия отдел на Кипърската футболна асоциация. - Голямата заслуга е на треньора Ран Бен Шимон. Между играчите ни вече има химия.“

По стечение на програмата, Кипър игра само веднъж у дома в надпреварата. Двубоят бе срещу Словения (2:1), а по трибуните имаше 1115 зрители. Срещата е най-слабо посетената в нашата група преди последните 2 кръга.

"Предстоят две битки, като особено важна е първата с България - каза Константинос Хараламбидес, бивш национал на Кипър със 78 мача за страната. - Ако победим, има за какво да играем срещу Норвегия. Именно заради това подкрепата на феновете е повече от задължителна. А подкрепата дава крила и на краката."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят