В Кипър издирват жертви на сериен убиец на жени

Снимка: Архив

Повечето от убитите са азиатки, които са пристигнали в страната, за да работят

Кипърската полиция издирва жертви, които се предполага, че са убити от 35-годишен сериен убиец - офицер от армията. Властите съобщиха, че военният е признал, че е убил общо седем души - пет жени и две момичета. Повечето от убитите са азиатки, които са пристигнали в Кипър, за да работят. Случаят шокира средиземноморския остров, отбелязва "Ройтерс".

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис изрази "дълбоко съжаление и безпокойство" заради убийствата, информира Асошиейтед прес. Той посочи, че споделя "отвращението" на народа си, тъй като убийствата очевидно са били насочени към чужденки, дошли в страната, за да работят. Той призова към спокойствие, за да може полицията да приключи спокойно разследването си. Екип британски детективи пристига на острова в понеделник, за да помогне на разследването, съобщи кипърската полиция, цитирана от "Ройтерс".

Стотици хора се събраха в столицата Никозия на организирано в социалните мрежи бдение в памет на жертвите. Много от тях обвиняват властите за убийствата. 70-годишен мъж каза, че е подал сигнал в полицията, че изчезват жени, но вместо да разследват, полицаите започнали да го разпитват за мотивите му да подаде сигнала.

Коментари

Задължително поле