Сделката за F-16 влиза в парламента

Мъж се самозапали пред японското посолство в Сеул

Тръмп съобщи, че САЩ са свалили ирански дрон в Ормузкия проток

„Левски“ строи два изкуствени терена

На 19 юли 2019 да почерпят

Президентът Радев: За някои е важно да спечелят те, пък ако ще, да загуби цял народ

Токов удар причинил срива на БТВ

БТВ спря за половин час

5G мрежите спъват подслушването на престъпници Европол се жалва, че няма ресурс за битка при новите телекомуникационни системи

Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз не иска твърд Брекзит

Три от три за Хубчев, „Левски“ продължава напред в Европа

Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

В Китай пуснаха на вода втори 45 000-тонен кораб, поръчан от Параходство БМФ Плавателният съд е от проекта Bluetech 45 и ще носи името Миджур

Представители на корабостроителницата, на Параходство БМФ АД и на наблюдаващата класификационна организация се снимат за спомен преди спускането на „Миджур“ на вода.
Първият кораб от новата серия – „Плана“, скоро ще излезе на ходови изпитания на море и ще влезе в състава на флота на Параходството.
„Миджур“ на достроечен кей в корабостроителницата Jiangsu New Yangzi Shipbuilding Co., Ltd.

В китайската корабостроителница Jiangsu New Yangzi Shipbuilding Co., Ltd. спуснаха на вода втори пореден 45 000-тонен моторен кораб за превоз на насипни товари, поръчан от Параходство БМФ АД. Плавателният съд е от проекта Bluetech 45 – развитие на успешния проект Bluetech 42, от който компанията вече оперира три кораба: „Руен“, „Рила“ и „Рожен“. Вторият 45 000-тонен кораб ще носи името „Миджур“ и строителството му се наблюдава от класификационната организация DNV-GL.

Първият кораб от новата серия – „Плана“, скоро ще излезе на ходови изпитания на море и ще влезе в състава на флота на Параходството, а третият – „Бузлуджа“, това лято ще бъде заложен в същата китайска корабостроителница. БМФ планира да попълни флота си с общо шест кораба от проекта Bluetech 45. И при шестте Параходството запазва традицията при именуването на новопостъпващите кораби, като бълкерите продължават да носят имената на български планини и планински върхове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.