В края на февруари приключва изследването на сградата за нова детска болница

Здравният министър Кирил Ананиев се обръна към всички български граждани и най-вече към представителите на ромската общност с апел да проявяват уважение и разбиране към високоотговорната и често пъти животоспасяваща работа на медиците.

Имаме сключен договор и реални действия от подписалия договор с нас за конструктивно изследване, вече се работи. Срокът, в който трябва да приключи изследването на сградата, е края на месец февруари. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на заседание на парламентарната здравна комисия.

„Убеден съм, че сградата е годна и ще може да се използва за детска болница“, заяви той. „Изграждането на комплексна детска болница е приоритет за мен и моя екип. Ще направим всичко възможно тази мечта, която имаха толкова хора, да стане реалност и то в обозримо време“, коментира Ананиев.

Министърът каза още, че от 3 януари със заповед е създал работна група, в която влизат национални консултанти по отделни детски специалности, директори на болници, началници на клиники. „Съставът й е от 15 души със задание да подготвят структурен план за разполагане на детските отделения в съществуващата сграда. Групата работи усилено“, заяви Кирил Ананиев.

„Ще поканим известни архитекти, които в момента изграждат най-новата болница в Тел Авив, Израел. Ще изпратя и наши специалисти там. Ще използваме техния опит“, каза още министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве