В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Черна гора няма да загуби в София. Поне в това вярва Владимир Йовович, атакуващ играч от състава на "соколите". 24-годишният футболист е оптимист за мача с България, въпреки многото проблеми в лагера на неговия тим.

"Намираме се в трудна ситуация преди първия мач в европейските квалификации - каза Йовович. - България е труден отбор, който показа, че играе добър футбол в Лигата на нациите. Да, нямат много изявени играчи, а голяма част от националите им са от местното първенство. Българската лига обаче е силна. Ние имаме много проблеми с контузени футболисти, които не могат да ни помогнат. Въпреки това вярвам, че ще се върнем от София с добър резултат, няма да паднем. Всичко зависи от начина, по който ще играем, но съм спокоен, защото играем еднакво силно и в атака, и в защита".

Освен контузиите, в лагера на "соколите" се притесняват и от състоянието на здравите футболисти. Голяма част от тях не играят редовно в клубовете си. Същото важи и за Йовович, който от месец търка пейката в чешкия "Яблонец".

"Въпреки това тренираме на своя максимум и ще се раздадем до край за националния отбор", обеща офанзивният футболист.

Деян Савичевич, легенда на Балканите и настоящ президент на футболния съюз в Черна гора, не е чак толкова голям оптимист. Бившият национал на Югославия е притеснен от състоянието на "соколите".

"Имаме прекалено много проблеми и мисля, че няма да можем да сме така конкурентни в първите два мача, в които играем с България и Англия - каза Савичевич. - Травмите на основни играчи като Севан Йоветич и Стефан Савич са най-големият ни проблем. Няма нужда да ви казвам какво означават тези футболисти за нашия отбор. Все пак съм сигурен, че играчите ни ще покажат най-доброто, на което са способни“.

И докато България се представи силно в Лигата на нациите, това не може да кажем за Черна гора. "Соколите" бяха в група със Сърбия, Румъния и Литва. Съперникът ни спечели едва 7 точки в 6 двубоя. Победен на два пъти бе Литва, а равенство се постигна срещу северната ни съседка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят