В ложата на Лорда: На чалгаджийки честитят, на кралицата – не

Най-дългогодишният монарх в света, жива легенда, но не трогва българското общество

Гроздето е кисело, смятам аз

Всяка чалгаджийка да си знае гьола, съм си мислил винаги, но почти всяка от тях получава народното внимание на рождения си ден безапелационно. Без да цитирам, за да не зацапвам този текст, но няма ден без френската любов да не цъфне по социалните мрежи. Сега кралицата на Великобритания празнува платинен юбилей, тоест - 70 години, откакто е на трона.

Най-дългогодишният монарх в света, жива легенда, удивителна жена и корав характер, тя обаче не може да трогне българското общество. Пожеланията за нея на рождения й ден бяха повече от оскъдни, а обясненията могат да са разнопосочни. Дали защото величието не е присъщо на българите, дали заради исторически недоразумения мразят аристокрацията, дали защото си мислят, че кралиците са онези от приказките, които гледат мишки в маншона си. 

Аз лично ще отдам това на невежеството, защото то единствено може да оправдае неглижирането на подобна личност. Невежеството и завистта към недостижимото, с което някои от сънародниците ми махат с ръка към всичко, което им е далечно и уж не ги интересува. Но кралицата макар и не пряко, управлява живота на тази планета и с едно привикване на министър-председателя си може да повлияе на световния пазар и на всичко. Предшествениците й са покорили света, името й не е забърквано в почти нито един скандал, ако не броим скандалите около внуци и роднини. Историческата памет сочи чисти постъпки на 96 годишната днес кралица, която освен на върха на световната аристокрация е и модна икона. Макар и по свой начин, с бонбонените шапки и палта, с уж непроницаемата, но както някои знаем - добра и практична съвест. 

Да предпочете да превъзнася чалгаджийките пред Елизабет Втора, може да е форма на отмъщение към всичко превъзхождащо го. Та мнозинството нашенци дори не знаят английски. Онези, които го знаят, пак са в стил „булгар, булгар“, известността ни на Острова най-често е с берачите на ягоди и луковици на лалета. 

Изненадва ме тогава този контраст на търсенето на икономическа изгода в Англия и липса на почит към най-емблематичната им фигура и то на нейния платинен юбилей. Ще си позволя да допусна още едно предположение. Възможно ли е нашенци, облечени в анцузи, неподстригани, необръснати, с изопачен грим при жените и лъскави клинове, да са недостижимо далеч от естетиката, която Нейно Величество представлява. Ами протокола? Ганьо не спазва протокол, британците спазват. Кралицата е еманация на стабилността и държавността, у нас - всяко чудо за три дни или на три дни чудо. Как да ти се обърне езика и да честитиш на такава жена. Че и братовчедка на Царя. Да е мармаладена кифла - да го преглътнеш...А това е цяла епоха, отдадена на градеж и великолепие. А и личности като тази опровергават кича, безсмислието, безплодието на идеи и бъдеще.

Fashion idol

Мира Добрева

Тя никога не закъснява в умението си да изненада приятно. След щурм от напълно неподходящи за нея облекла, Мира Добрева влезе в нов моден ритъм с тази рокля, удовлетворяваща всички погледи. Черната основа позволява красиво развитие на оранжевите орнаменти, а позата допуска, че телевизионната водеща е в добро състояние на духа. Увереността, която излъчва Мира съдейства дрехата да изглежда на мястото си, а прическата - забележителна. Добра идея е обувките, в края на този секси чорапогащник, да не са така натрапчиви. Мира, браво! Продължавай така.

Менделсон

Надосян пя за Петя Панева със Сандра

Артур Надосян и Сандра Александрова бяха официални гости на сватбата на победителката от „Гласът на България“ Петя Панева и Митко Денев, който също е музикант. Личното желание на младоженците беше първият сватбен танц да бъде тяхна любима арменска песен, която именно Артур и Сандра да изпълнят на живо специално за тях. Сватбата се състоя в красив сватбен комплекс в Асеновград, а двамата изпълнители поздравиха колегите си с не една и две песни. Първият танц беше истински впечатляващ, като нито един от младоженците не настъпи другия. Красивата декорация позволи празникът да бъде още по- забележителен, а добре подбраното меню съответстваше на повода и сезона. Говори се, че един от сватбените подаръци за младоженците е околосветско пътешествие.

Благотворителност

Риофрио на концерт с Малан Бретон

Председателят на британското парламентарно общество за изкуство, мода и спорт Ребека Риофрио блесна на благотворителен концерт в Лондон. В една от залите на House of Lords, впечатляващата дама аплодира участието на своя добър приятел Малан Бретон /на снимката/, който е многостранно развита личност. Ексцентричен и талантлив, той е същевременно моден дизайнер и певец, изявяващ се още като актьори и продуцент. В тази незабравима вечер, Риофрио бе щастлива да носи дреха от Малан, а самият дизайнер събра погледите с онова, което сам бе сътворил за себе си и облякъл. Само след дни е грандиозното парти на Риофрио, в рамките на тържествата за Платинения юбилей на Кралицата, откъдето се очакват още новини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл