В общинския съвет на Нова Загора: „Не искаме да се делим на етноси, хората са или добри, или лоши!“ С декларация настояват да бъдат открити 20 допълнителни щатни бройки в полицията

Общинският съвет в Нова Загора прие декларация, с която настоява да бъдат попълнени незаетите щатове в местното полицейско управление и да бъдат открити 20 допълнителни щатни бройки за подсилване на патрулната дейност. Декларацията ще бъде изпратена до министъра на вътрешните работи и областния управител на Сливен. Повод за нея стана инцидент, при който 17-годишно момче бе ударено с бокс по главата от свой връстник. Пострадалият и нападателят не са се познавали. До агресията се стигнало заради поискано огънче за цигара, според основната версия за случая.
На заседанието на общинския съвет присъстваха пострадалото дете, майка му и съученици. Пред съветниците момчето заяви „Не искаме да се делим на етноси. Хората са или добри, или лоши. Най-важното е да има разбирателство“. Думите му предизвикаха аплодисментите на присъстващите. „Категорично сме против насаждането на междуетническа омраза, както и против пораждането на междуетническа омраза заради конфликт по хулигански подбуди“ – коментира зам.-кметът Ивайло Енев.
Младежите в Нова Загора откриха подписка и организират в събота митинг-шествие под мотото „Не! на насилието“. До момента организаторите все още не са внесли уведомление за митинга – уточниха от общината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.