В парк "Врана" се проведе фехтовален турнир в чест на 80-ия юбилей на Цар Симеон

На 14 юни 2017 г. в парка на двореца “Врана” се проведе фехтовален турнир по случай 80 години от рождението на Н.В.Цар Симеон II. В състезанията участваха 16 талантливи момчета и момичета от майсторския клас 2017 по сабя на фехтовална академия “Васил Етрополски”. Царят изгледа с голям интерес цялото състезание, а след това сподели с някои от фехтовачите, че и той като млад е тренирал фехтовка, съобщи сайтът на Симеон II.

През 2014 г. Фехтовална академия “Васил Етрополски” и Българската фехтовална лига проведоха турнир по случай 70-та годишнина от възшествието на Царя. Миналата година Негово Величество бе патрон на състезанията, с които Българската федерация по фехтовка отбеляза своя 90-годишен юбилей.

Негово Величество връчи на участниците специално изработени  възпоменателни плакети с неговия автограф и девизът “Вярност и постоянство”. Г-н Запрян Ванчев, директор на фехтовалната академия награди Царя със златна почетна значка с логото на турнира, а на г-н Йордан Динев връчи сребърна с благодарност за помощта му за развитието на фехтовката в България.

Победителите при момчетата и момичетата получиха от Негово Величество купата “Цар Симеон II”. Г-н Ванчев разказа пред гостите и участниците, че идеята им е турнирът по фехтовка да се провежда ежегодно и да бъде на името на Цар Симеон II.

Видимо развълнуван, Негово Величество благодари на организаторите и младите таланти. Каза им, че фехтовката е един много хубав спорт, който възпитава такива ценни качества като доблест и благородство и им пожела успехи на международните турнири.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България