В Пловдив глобиха трима за продажба на непакетирани хранителни продукти на открито

Трима търговци в Пловдив са глобени за продажба на непакетирани хранителни продукти на открито, след като били засечени в нарушение на член 22, алинея 2 от Наредбата за осигуряване на обществения ред. Той гласи, че се забранява продажбата на непакетирани хранителни продукти на открито с изключение на случаите, когато за същите е издадено временно удостоверение за регистрация на обекта от органите на РЗИ (Регионалната здравна инспекция) и след получаване на разрешение от районната или общинската администрация по реда, определен в наредбите на Общински съвет-Пловдив.

Такива разрешителни документи обаче въпросните търговци, спипани в района на Руския пазар край Шекер махала и КАТ-Пловдив, обаче нямали, показали проверките, извършени от комисия, включваща служители от отдел „Екология и чистота” към район „Северен”, Пловдивския общински инспекторат, Трето РУ на МВР-Пловдив и „Общинска охрана”.

От градската управа и от администрацията на кметството в район „Северен” предупреждават, че проверките за наличие на търговия с животни, птици и непакетирани хранителни продукти на открито ще продължат поне до Коледа и Нова година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони