В Пловдив стартира четвъртият Монтесори курс, включиха се учители от цяла България

Нови 10 общински учители от Пловдив ще бъдат обучени в четвъртия курс по метода „Монтесори“ за преподаване в детските градини. За първи път в него ще бъдат включени и преподаватели и от други градове от цяла България, а не само от Пловдив.

В рамките на няколко месеца те ще придобият знания и умения, с които ще приложат най-популярния педагогически метод за предучилищно обучение. От началото на учебната 2017/2018 година Община Пловдив ще въведе иновативния подход в 10 нови групи в шестте пилотни детски градини, а общият брой на обучаваните и възпитавани деца по него ще достигне 500.

cdg_montesori_1-275x151Обучението на учителите се провежда от екип от експерти на Нов български университет (НБУ) по специално разработена за целите на проекта програма. Това стана възможно, след като се сключи меморандум за сътрудничество между НБУ и Община Пловдив, съгласно който градът под тепетата става образователен център за обучение по Монтесори за педагози от цяла България.

„Програмата за въвеждане на Монтесори педагогиката в детските градини е важна част от стратегия за реформа на образователната система в Пловдив. Уменията на 21-и век и модернизирането на учебния процес са основните ни приоритети“, декларира заместник-кметът на Пловдив по образованието Стефан Стоянов.

„В края на месец юли ще бъде приета и цялостна „Стратегия за развитие на образованието в община Пловдив за периода 2017 – 2022 г.“, допълни още той. Първите успешно завършили обучението по „Монтесори“ учители от началото на календарната 2017 година започнаха ежедневна работа с 250 деца. Към момента по програмата са обхванати 90 педагози от детските градини „Майчина грижа“, „Мирослава“, „Велимира“, „Мир“ и „Марица“ и ОДЗ „Буратино”.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.