В „Ред Бул“ сменили гумите за 1,92 секунди

MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 20: Sebastian Vettel of Germany and Infiniti Red Bull Racing stops for a pitstop during day two of Formula One winter test at the Circuit de Catalunya on February 20, 2013 in Montmelo, Spain. (Photo by Ker Robertson/Getty Images) *** Local Caption *** Sebastian Vettel

Възходът в представянето на „Ред Бул“ във Формула 1 в последно време се дължи не само на пилотското майсторство на Макс Верстапен и Пиер Гасли, но и на сръчността на механиците. Спирането на Гасли по време на последното състезание във Великобритания се оказа нов световен рекорд за най-бързо обслужване на автомобил. Времето, което беше нужно на екипа, за да постави нови четири колета на болида на французина, бе 1,91 секунди. С това момчетата от „червените бикове“ свалиха 1 стотна от предишното върхово постижение на „Уилямс“ от 2016-а.

При това механиците на „Ред Бул“ са били по-натоварени от останалите си колеги на „Силвърстоун“, тъй като се е наложило да сменят носовете над вете коли заради механични проблеми.

Коментари

Задължително поле