Самоубиецът от ДАНС е отвлякъл самолет през 1981 г.

Отчетоха рекордно ниска безработица във Варненска област

За какво може да ни наложат дисциплинарно наказание

Двама ще лежат по 15 г. в затвора за зверското убийство на пенсионер Проникнали дрогирани в дома му да търсят пари, ограбеното проиграли на хазарт

Обявиха грипна ваканция във Велико Търново от 29 януари до 9 февруари включително

Смяна на стави по нов метод спестява кръвопреливане и съкращава периода на възстановяване

Полицията изсели над 1000 мигранти от северната част на Париж

Вдигат нов строеж върху съборената Картофена къща във Варна Върховният съд отмени ветото и задължи общината да одобри проекта

Шофьорка с 3,66 промила блъсна паркирала кола

Над килограм марихуана и старинни предмети иззеха в Пещера

СОС реши София да помогне на Перник заради водната криза (СНИМКИ)

11 мъже са задържани след скандал в Ботевград

От Борда по туризъм искат отлагане на данъчна наредба Н—18 да влезе в сила от 30 септември, предлагат от бизнеса

Представители на Агенцията за ядрена енергия към ОИСР пристигат в София

Откраднали 70 мъртви пилета от контейнер

В Румъния ше има предсрочни парламентарни избори За това се разбраха премиерът и президентът

Премиерът на Румъния Людовик Орбан заедно с президента Клаус Йоханис.

Премиерът на Румъния Людовик Орбан обяви, че заедно с президента Клаус Йоханис са решили, че провеждането на предсрочни парламентарни избори ще бъде най-доброто решение за Румъния, предава Agerpres.

„Президентът на Румъния и аз решихме, че най-добре за Румъния е провеждането на предсрочни избори. Румънците показаха на референдума, на изборите за Европейски парламент, на президентските избори, че вече не искат социалдемократите на власт (Социалдемократическа партия). В момента парламентът е доминиран от СДП и действа като спирачка за усилията на президента и правителството да наложат волята на народа“, каза Орбан след срещата с Йоханис.

„Абсолютно необходимо е властта да се върне на народа, гражданите да изберат своите представители и парламентът да бъде вярно огледало на предпочитанията на румънските граждани, които водят Румъния в правилна посока…“, добави той.

Според него би било добре предсрочните избори да бъдат проведени заедно с местните избори. Орбан не пожела да уточни кога ще бъде направена първата стъпка за провеждането на предсрочни избори. Той спомена, че Национално-либералната партия (НЛП) е създала работна група за обсъждане на въпроса с политическите партии.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.