В Румъния ше има предсрочни парламентарни избори

Премиерът на Румъния Людовик Орбан заедно с президента Клаус Йоханис.

За това се разбраха премиерът и президентът

Премиерът на Румъния Людовик Орбан обяви, че заедно с президента Клаус Йоханис са решили, че провеждането на предсрочни парламентарни избори ще бъде най-доброто решение за Румъния, предава Agerpres.

„Президентът на Румъния и аз решихме, че най-добре за Румъния е провеждането на предсрочни избори. Румънците показаха на референдума, на изборите за Европейски парламент, на президентските избори, че вече не искат социалдемократите на власт (Социалдемократическа партия). В момента парламентът е доминиран от СДП и действа като спирачка за усилията на президента и правителството да наложат волята на народа“, каза Орбан след срещата с Йоханис.

„Абсолютно необходимо е властта да се върне на народа, гражданите да изберат своите представители и парламентът да бъде вярно огледало на предпочитанията на румънските граждани, които водят Румъния в правилна посока…“, добави той.

Според него би било добре предсрочните избори да бъдат проведени заедно с местните избори. Орбан не пожела да уточни кога ще бъде направена първата стъпка за провеждането на предсрочни избори. Той спомена, че Национално-либералната партия (НЛП) е създала работна група за обсъждане на въпроса с политическите партии.

Коментари

Задължително поле