В Сандански строят пазар с формата на базилика

Централната част ще представлява отворено пространство, където ще има 24 сергии за наемане.

Проектът е за 7,4 млн. лв.

Община Сандански ще строи пазар с формата на базилика, а начинанието ще струва 7,4 млн. лв. Документите вече са в РИСОВ.

Според представения пред РИОСВ проект, се предвижда изграждането на нова сграда, която ще наподобява трикорабна базилика. Тя ще бъде на два етажа. Първият ще представлява сутерен с площ 1211 кв. м и ще бъде полувкопан. Там ще има паркоместа за общо 36 автомобила. Едно от тях ще е оборудвано със зарядна точка за електрически автомобили. Към следващото ниво ще водят стълбище и асансьор. Там ще се върти търговията. Ще има 14 отделни търговски помещения с площ от по 20 кв. м. Всяко ще бъде отделено от общото пространство с ролетна врата. Предвидено е и помещение за администрация. Централната част ще представлява отворено пространство, където ще има 24 сергии за наемане. За второто ниво е предвидена многофункционална зала за до 30 посетители. Залата ще бъде с площ 110 кв. м., ще има и две съблекални към нея.

Пазарът ще разполага с фотоволтаична система на покрива. Сегашният пазар в града е доста остарял и неудобен за търговци и купувачи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони