Гаражи на цената на едностаен апартамент

На пазара на имоти има оферти с доста ниски цени, но най-много сделки има не с евтини жилища, а с просторни апартаменти в добри квартали.

Поне 180 минимални заплати за приличен дом в София

Покупката в новострояща се сграда често има предимства

Някои са с площ само 25 кв. м

Нарасналото търсене на гаражи в София доведе до повишаване на цената им. В резултат вече има обяви за продажба на гаражи с цена колкото струва маломерен апартамент в жк. Люлин. В сайтовете за продажба на имоти има оферти за гаражи в новостроящи се луксозни сгради на цена от 30 хил. евро, показа проверка на “Труд”. За тези пари можете да купите едностаен апартамент старо строителство в жк. Люлин с площ 25 кв. м. А за малко по-висока цена от около 35 хил. евро можете да придобиете едностаен апартамент в жк. Люлин с площ 30-35 кв. м. или дори двустаен от 43 кв. м.

За малко по-голямо жилище в столицата с площ над 50 кв. м трябва да приготвите поне 55-60 хил. евро, или 180 минимални работни заплати. И то при положение, че нямате претенции относно квартала и етажа, на който се намира имотът. За тристаен апартамент в в София, трябва да платите значително по-голяма сума. За жилище от над 100 кв. м цените на наличните на пазара обяви започват от 95 хил. евро за имоти в жк. Люлин.

Ако не бързате да се нанесете в новия си дом и можете да изчакате докато сградата бъде построена, може да намерите и оферти за жилища “на зелено” с по-ниски цени. В тези случаи предимството е, че имате по-голям избор от имоти в новостроящата се сграда. Така например можете да изберете изложението на новото си жилище или пък етажа, на който се намира. Освен това ще купите дом в жилищна сграда с нови общи части. Докато в старите блокове често коридорите и асансьорите са много амортизирани.

Ако имате изисквания за квартала, в който се намира имота, за етажа, както и ако държите близко до жилището да има спирка на градския транспорт, парк или детска градина, трябва да платите значително по-висока цена.

Най-голямо търсене има на двустайни и тристайни апартаменти. Купувачите са както хора, които искат да вложат парите си в имот, така и млади семейства, които искат да купят първия си дом или пък да се преместят в по-голямо жилище.

Купувачите най-често са хора със стабилни доходи, които имат спестени част от необходимите пари, а за останалите взимат банков кредит. С увеличаването на доходите на хората през последните години купувачите стават все по-взискателни и се насочват към все по-хубави и просторни апартаменти. Затова нови собственици най-бързо се намират не за най-евтините жилища, а за тези с качествено строителство, в добри квартали, които предлагат простор и удобство.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти