Гараж в центъра колкото двустаен в краен квартал

Цените на гаражите в София нарастват заради увеличаване броя на колите и трудностите с паркирането.

 

Искат 62 хил. евро за 27 кв. м

Повечето закрити места за паркиране струват между 9 хил. и 15 хил. евро

Все по-често семействата са с два автомобила

Цените на гаражите в София нарастват заедно с увеличението на броя на колите. Намирането на място за паркиране в столицата става все по трудно, което води до повишаване на интереса към гаражите. За това допринася и разширението на синята и зелената зона.

Гараж oт 27 кв. м нa столичния бyл. “Bитoшa” и yл. “Kpaищe” се предлага за 62 160 евро, което прави по 2302 eвpo нa кв. м, показва проверка в сайт за недвижими имоти. Зa cpaвнeниe двycтaeн aпapтaмeнт в coфийcкия квapтaл “Haдeждa” нaпpимep може да бъде купен зa доста по-ниска цена - малко над 51 хил. eвpo. Освен, че е в центъра на града, гаражът е достатъчно голям да побере две малки коли. Той има и много екстри - две гаражни врати с дистанционно управление, два СОТ-а, самостоятелно ел. табло, радиатор, мивка и огледало, два водомера - за топла и студена вода. В сградата има и голям апартамент от 160 кв. м, който също се продава. Именно към апартаментите с гаражи има най-голям интерес на пазара. Като все по-често хората търсят място за два автомобила. Затова цената на закритите места за паркиране е толкова висока, особено ако са в центъра на столицата.

Гараж за два автомобила от 42 кв. м в кв. “Манастирски ливади” се продава за 34 хил. евро.

За 30 хил. евро пък продават гараж в Лозенец. Той представлява самостоятелна гаражна клетка в общ подземен гараж, намиращ се на комуникативно място в непосредствена близост до Американското посолство.
Много висока цена от 27 500 евро искат и за гараж от 18,74 кв. м в района на столичния пазар Ситняково. Той се намира в стара тухлена сграда от 1971 г. Поради преминаването на тръби на Топлофикация през гаража, използваемата височина е 2 метра, а помещението е много топло през зимните месеци. Има мивка, ток и вода, както и автоматична бариера с чип.

За 25 хил. евро пък можете да купите гараж в Борово с отделни водомер и електромер.

Цените на местата за паркиране в София започват от 6300 хил. евро. За тази сума може да купите външно паркомясто в кв. “Левски Г” с площ 13,7 кв. м. Плюсовете са, че се намира на 15 минути от центъра и от Летище София, и е близо плувен комплекс.

Повечето предлагани на пазара в София гаражи са с цени между 9 хил. и 15 хил. евро. В другите големи градове на страната, с проблеми с паркирането, цените на гаражите също вървят нагоре. Но в София цените са най-високи.

Коментари

Задължително поле