Гатузо с ултиматум за две победи

Дженаро Гатузо има два мача на разположение, за да се спаси от уволнение. Това разкри италианският сайт „Калчомеркато“ след загубата от „Бетис“ с 1:2 в Лига Европа. Поражението бе второ поредно за „росонерите“ след това от „Интер“ (0:1) в Серия А.

Според изданието, на младия специалист е поставен ултиматум да спечели следващите два двубоя. А те са със „Сампдория“ и „Дженоа“ за първенство.

За мястото на темпераметния наставник вече се спряга името на Роберто Донадони. Легендата на клуба има сериозен треньорски опит, но предимно начело на посредствени отбори. За последно той води „Болоня“, а преди работи в „Парма“, „Каляри“, „Наполи“, „Ливорно“, „Дженоа“, „Леко“ и Италия.

Въпреки спекулациите, Донадони призна, че не би водил преговори зад гърба на своя колега Гатузо.

„Винаги съм бил честен и открит по време на цялата си кариера, така че със сигурност няма как да седна на вечеря с ръководството, за да разговаряме за поста – обясни опитният тактик. - Не е имало среща с шефовете на „Милан“. Медиите твърдят, че такава се е състояла преди 35 дни, но по това време аз бях в Япония.“

А на Апенините разкриха и още една подробност от кухнята на клуба - веднага след мача с „Бетис“ Гатузо се е срещнал с директорите Паоло Малдини и Леонардо. Тримата са разговаряли за причините за слабата игра на отбора.

„Това не е моят тим от последните седмици – не спести критики италианският треньор след поражението. - Трябва да намерим решение на проблемите, но преди всичко те са от психологически характер. Не видяхме почти нищо от халфовете, които връщаха топката назад, а не я разпределяха напред.“

В другия мач от групата „Олимпиакос“ очаквано надви „Дюделанж“ с 2:0. Като титуляр за тима от Люксембург игра Едисон Йорданов. Бранителят обаче си вкара нелеп автогол в 81-ата минута при опит да избие топката пред голлинията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят