Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

56-годишна жена е загинала при катастрофата на бул. „Европа“

Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите

Вижте писмото, с което ВиК е уведомило Община Перник за водната криза

Бойко Борисов води делегацията на ГЕРБ на конгреса на ЕНП в Загреб

БСП иска 8 лева на глас партийна субсидия

Географска информационна система показва до кошчета в Шумен

Жителите на община Шумен вече имат достъп до Интегрирана географска информационна система през сайта на общината. До момента тя е била на разположение само на служители, сега е допълнена и гражданите могат да видят всичко, което ги интересува за имотите.

За първи път в страната се изгражда толкова наситена с информация система, достъпна за гражданите. „Досега Общият устройствен план на Шумен съществуваше само на карта и всеки заинтересуван от нещо по него трябваше да дойде в общината, за да се запознае с това, което му е нужно. Вече това е достъпно чрез системата“, каза във вторник пред журналисти зам.кметът по строителство инж. Боян Тодоров.

Системата ще бъде много полезна особено за бизнеса, за граждани, които искат да инвестират. Те ще могат без да идват до общината да направят необходимите справки – да видят парцел, да разберат какво предстои да се изгражда на него и могат ли да реализират своя идея, коментира кметът Любомир Христов.

ГИС-системата е набор от карти, които са публично достъпни и които могат да бъдат наслагвани и сравнявани, и дават бърза информация. Всяка карта е със съответните атрибути и с един клик на мишката излиза пълната информация. Виждат се комуникациите – канализационна и ВиК-мрежа, ел. мрежа, трасе на газификация. В ГИС-системата е въведна и синята зона с паркоместата и паркоматите, включително и кошчетата за смет, нововъведените контейнери за дрехи, както и дърветата с информация за тяхната възраст, височина и диаметър. Системата е отворена, ще се надгражда и осъвременява непрекъснато.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.