Георги Кадиев за Иванчева: Избра парите и опошли всичко

Снимки ТРУД

Позиция за ареста на Десислава Иванчева разпрати до медиите Георги Кадиев, лидер на "Нормална държава" - формацията, която подкрепяше кметицата в първата година от управлението й на район "Младост".

Ето какво написа Кадиев:

По повод свързването на г-жа Десислава Иванчева с моето име и това на Нормална държава държа да уточня следното:

Иванчева никога не е била мое “протеже”. Издигнаха я протестиращите от Младост, без каквато и да е намеса от наша страна. 100% от концепция, логистика, финасиране и поне 80% от изпълнение на кампанията бяха от Нормална държава. Направихме го с вярата, че помагаме на гражданското общество.

Разграничихме се от нея в началото на юни миналата година и нашият заместник кмет в нейния екип Никола Вапцаров подаде оставка. Причината беше, че за повече от половин година г-жа Иванчева не работеше активно за изпълняване ангажиментите, за които беше избрана, а се появиха първите опасения за недобросъвестно изпълняване на служебните си задължения. За съжаление и до този момент тя не успя да стане управленец.

Затова се извиних и на колегите от Нормална държава, и на обществото. За мен Младост бе огромно лично разочарование и огромен урок.

Жалко.

Можеше да е символ на нов начин на правене на политика. Вместо това избра парите и опошли всичко.

И въпреки това, продължавам да вярвам, че сме на правилния път. Ангажирани, активни граждани, подпомагани от политици с кауза.

Винаги ще има грешки и провали.

Но пътят е този.

Не се отказваме.

Коментари

Задължително поле