Георги Петков отказал пак да е национал

Георги Петков е отклонил оферта отново да бъде национал на България. Въпреки че е на 42 години, стражът се слави като най-колоритния и добър вратар в Първа професионална лига. В последните седмици националният селекционер Петър Хубчев е разговарял със стража на „Славия“, за да разбере намеренията му.

Петков е бил категоричен, че времето му в националния отбор на България отдавна е отминало. Стражът обаче е титуляр в своя „Славия“ и има най-голяма заслуга за спечелването на купата на България срещу „Левски“ през май. Треньорът на „белите“ Златомир Загорчич предпочита Петков вместо младия грък Антонис Стергиакис.

В периода 2005-2009 година ветеранът има 18 мача за националния отбор. И получи култовия прякор от Димитър Пенев преди един от мачовете – Жоро Вратаря. В момента титуляр в националния тим Пламен Илиев, който играе за румънския „Астра“. Резерва му бе Божидар Митрев („Левски“), който обаче вече не пази за „сините“ и едва ли ще попадне в списъка на Хубчев.

За първите два мача от дебютния турнир Лига на нациите срещу Словения (6 септември) и Норвегия (9 септември) са обявени имената само на осем легионери. Вероятно останалите ще станат ясни следващата седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ