ГЕРБ и БСП опасно близо в бюлетината (обзор)

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова заяви, че партиите и коалициите, които са регистрирани за двата вида избори и са регистрирали кандидатска листа в изборите за президент и вицепрезидент, ще участват в първия жребий и автоматично ще получават същия номер за бюлетината на депутатските листи.

Жребият в ЦИК подреди формациите за изборите 2 в 1

ДПС са с номер 17

ГЕРБ и БСП се оказаха с поредни номера в интегралната бюлетина за предсрочните парламентарни избори на 14 ноември при жребия, който бе изтеглен в ЦИК. Коалицията ГЕРБ-СДС е с номер 32, а “БСП за България” - 33, а кампанията за всички започва на 15 октомври. ДПС ще се яви с един и същ номер в бюлетините за президентския и за парламентарния вот - с номер 17.

Председателят на партията Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова бяха издигнати за кандидат-президентска двойка от формацията.

Кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева е под номер 15. Общо 23 са кандидат-президентските двойки за изборите 14 ноември. От ВМРО също ще се явят с еднакъв номер в бюлетините за двата избора, тъй като кандидатът им за президент Милен Михов е регистриран като партийна номинация и жребият определи той да е под номер 21.

Кандидат-депутатските листи на “Има такъв народ” ще са под номер 24, а от ДБ - 30.

Преди началото на процедурата, председателят на ЦИК Камелия Нейкова изрично уточни, че партиите и коалициите, които са регистрирани за двата вида избори и са регистрирали кандидатска листа в изборите за президент и вицепрезидент, ще участват в първия жребий, а ако те са регистрирани за участие в изборите за народни представители, автоматично ще получават същия номер в бюлетината за предсрочния вот за парламент.

Формациите, които са само в изборите за народни представители, бяха с изтеглени номера след жребия за президентския вот. Така кандидат-президентските двойки са от 1 до 23, а от номер 24 - партиите и коалициите за парламентарните избори.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика