Германската полиция е издала заповед за арест на всички от групата на Светослав Стойков

Полицията в германска столица Берлин е издала заповед за арест на двама братя и един познат на 27-годишния Светослав Стойков, които са го придружавали в момента, в който той е блъснал брутално 26-годишна жена в метрото, съобщава баварският Der Münchner Merkur.

Един от братята е бил арестуван още в понеделник. Той обаче няма да бъде третиран като съучастник в престъплението, затова е бил освободен.

В петък от прокуратурата се заканиха, че българинът „ще си го получи“. Той бе арестуван ден по-късно, след сигнал от разпознал го гражданин.

Очаква се по-късно днес германската полиция да разкрие допълнителни подробности около обстоятелствата, при които е извършен ареста.

Към момента е известно, че Светослав Стойков е бил заловен след сигнал на случаен пътник, който е забелязал мъжа в автобус, пристигащ във федералната германска столица от Южна Франция. Българинът не е оказал съпротива при ареста.

Предполагаше се, че Светослав Стойков се е завърнал в родния си град Варна, но полицията в България отрече той да се намира в страната. Българинът е работил в Берлин в кухнята на ресторант, а след това е бил зает в строителния бизнес. Съобщава се, че той е баща на три деца.

В неделя срещу него ще бъдат повдигнати обвинения, едно от които по всяка вероятност ще бъде нанасяне на тежка телесна повреда.

Коментари

Задължително поле