Германският концерн Voss Automotive с планове за строеж на нов завод в Източна Европа

Снимка: Министерство на икономиката

Германският концерн Voss Automotive обмисля да построи нов завод в Източна Европа. Това стана ясно по време на среща на главния секретар на Министерството на икономиката с изпълнителния директор на завода за автомобилни компоненти г-н Стефан Отто. В тази връзка беше обсъдена и възможността проектът да бъде реализиран отново в България, но с друга локация. Владимир Туджаров подчерта предимствата на страната ни, като изтъкна наличието на благоприятна среда за развитието на бизнеса с автомобилни компоненти у нас, както и оказване на подкрепа от министъра на икономиката Емил Караниколов и българското правителство.

Германският концерн Voss Automotive има свои представителства в над 13 страни по света, а от началото на месец май 2019 г. стартира и производственият процес в завода им в България. Господин Отто сподели своите добри впечатления за бизнес климата в България и ни информира, че завода вече е сертифициран от страна на VW груп, съобщават от Министерството на икономиката.

Главният секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров е на работно посещение в Германия. Той участва в работна среща с ръководството на Индустриално-Търговската камара в гр. Дуисбург, Федерална провинция Северен Рейн Вестфалия. На срещата присъстваха почетният консул на България за Северен Рейн Вестфалия - г-н Йостмайер и представител на Агенцията за инвестиции на Федералната провинция. След проведените срещи бе договорено да бъде организирано посещение на делегация от Федералното министерство на икономиката и бизнес средите в Германия на няколко индустриални зони в България. След запознаване на място с добрите практики на страната ни, немските партньори ще придобият и преки впечатления от инвестиционния климат в България.

Коментари

Задължително поле