Германски тинейджър стана милионер с писане на жалби и доноси

Напоследък в Германия стана популярен младият Никлас Матеи от Грефенхайхен, известен като „Майстора на доносите” . За една година младежът е написал 4227 жалби срещу съседи, най-често за неправилно паркиране. Хиляди хора следят придвижването му из страната, пише Bild.

Момчето каза пред реномираното издание, че благодарение на популярността си вече е спечелил над 1 милион евро. „И преди имах много пари. Но благодарение на „Майстора на доносите“ спечелих милион“, хвали се Никлас.

Въпреки че е критикуван в социалните медии и по улиците, той има повече от 100 000 последователи в Instagram и TikTok. Често е канен в популярни клубове, телевизионни предавания и градски фестивали. Понякога се образуват дълги опашки за снимки с него. За всяко представление Никлас взема солидна сума, понякога дори шестцифрена.

Младият мъж открито признава за изключителното си скъперничество. Когато пътува, взема тоалетна хартия от обществените тоалетни, за да не я купува сам. „Аз съм скъперник. Сравнението със Скрудж Макдък е подходящо“, признава той. 

За да спести пари, младежът няма приятелка и не ходи на почивки. Държи всичките си пари в спестовна сметка и не иска да знае нищо за инвестиционните стратегии.

„Ценните книжа и акциите не са за мен“, обяснява Никлас. „Ако го направиш погрешно, всичко изчезва. Когато става въпрос за докладване на незаконно паркиране, съм готов да поемам рискове, но когато става въпрос за парите ми, не поемам никакви рискове. Не се глезя с нищо. Продължавам да треперя за всяка стотинка. За мен парите са най-важното нещо на света", каза той.

Признава, че печели лесно. „Аз самият не си мръдвам пръста. Чакам компаниите да ме потърсят, след което казвам това, което искат да чуят, и получавам парите си.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл