Гигантът за онлайн търговия Alibaba обмисля логистичен център за цяла Европа в България

Снимка: Пресцентър на МС

Гигантът за онлайн търговия Alibaba обмисля логистичен център за цяла Европа в България, съобщават от пресцентъра на МС.

Борисов алибаба
Снимка: Пресцентър на МС

Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с представители на крупния китайски бизнес, които са в България, за да проучат възможностите за инвестиции. В срещата, на която присъства и вицепремиерът Томислав Дончев, участваха вицепрезидентът на Alibaba Group г-н Сън, президентът на GS-Solar Company г-н Лин и президентът на GoldPoly Group г-жа Хонг. Те бяха съпровождани от досегашния ни генерален консул в Шанхай Димитър Абаджиев.

Китайските инвеститори посочиха, че интересът им към страната ни е последица от установените добри отношения между премиера Борисов и президента и министър-председателя на Китай Си Дзинпин и Ли Къцян. Обща беше оценката за активизиране на двустранните бизнес контакти в последните години след българското участие на най-високо равнище в инициативата 16+1, проведените икономически форуми и създадените възможности за обсъждане на конкретни проекти между представителите на бизнеса от двете страни.

Борисов алибаба3
Снимка: Пресцентър на МС

Идеите на Alibaba Group за инвестиции в страната ни са свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни. Намеренията на GS-Solar Company са за създаване на завод за производство на соларни панели, а GoldPoly Group проявява интерес към изкупуването на български тютюн.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази благодарност за съдействието на китайските власти за активизирането на двустранните икономически отношения. Той подчерта, че приоритет на правителството от първия му ден е създаването на по-добър бизнес климат и стимулирането на инвестициите чрез намаляване на административните тежести и осигуряването на стабилна среда за правене на бизнес. Премиерът посочи, че предимства на България са не само ниските данъци, но и стабилността, която страната ни излъчва като финансов и икономически субект в Европейския съюз.

Проведох среща с представители на крупния китайски бизнес, които са в България, за да проучат възможностите за инвестици…

Публикувахте от Бойко Борисов в 11 януари 2017 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

    1. Не се притеснявай. Велемирка никога не пропуска да се разсмърди…

  1. Правилно ще го направят заедно с нашият Али баба и 40-те разбойника.

  2. Видяли са колко поръчки имат от тук поне и логистиката да им е под ръка.

  3. Спомням си преди време как бaт’бoko ходи до Катар и как аха-аха да почнем да им изнасяме ОГРОООМНИ количества от „българските мерцедеси“ – агнета!!!! Спомням си как бaт’бoko беше на посещение в Азербайджан и аха-аха да почнем да внасяме оттам природен газ!!! И още, и още, и още спомени-и-и-и-и-и-и!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.