Главната улица на Пловдив става ливада за 3 дни заради филмов фестивал

Главната улица на Пловдив ще заприлича на зелена ливада за три дни в края на тази седмица, тъй като заради международния дрон филмов фестивал край Римския стадион ще бъде поставена специална платформа със засаден райграс.

Над нея на 5,5 метра височина ще бъде монтиран висящ като небесен покров екран с дължина 13 метра, на който налягалите по тревата зрители ще могат да гледат 36 дрон филма от 29 държави, селектирани от международно жури измежду 87 изпратени за участие във фестивала в Пловдив. „Това е първият по рода си вертикален екран не само в България, но и изобщо в света, на който ще бъдат прожектирани филми.

Идеята е жителите и гостите на Пловдив да си вземат по едно одеало и да го разпънат върху тревата, да полегнат и да се наслаждават на филмите, които са снимани от небето и се прожектират в небето”, твърди живеещият в Дания пловдивчанин Петьо Петков, главен организатор на второто издание на „DronUp Film Festival”. До нестандартната идея се стигнало, след като през миналата година Римският стадион се оказал тесен да побере всички желаещи да гледат филми, снимани от небето с дронове, а за реализирането й Петьо Петков получил подкрепа и съдействие от Община Пловдив.

Фестивалът ще бъде открит в петък от 19.30 часа с музикално, танцово и дрон шоу на Римския стадион в Пловдив, а наградите за победителите в шестте категории са самолетни билети до Фарьорските острови и Гренландия. Най-добрите дрон филми на планетата ще бъдат определени от международно жури с председател Стивън Флин, носител на награда ЕМИ (EMI).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони