Главният прокурор на Саудитска Арабия отива в Турция

В неделя в Турция пристига главният прокурор на Саудитска Арабия във връзка с разследването на случилото се с журналиста Джамал Хашоги. Това съобщи президентът на страната Реджеп Ердоган, предаде БНР.

Турският лидер отново поиска отговор на въпроса къде е тялото на Джамал Хашоги и настоя извършителите да отговарят пред закона в Турция. Той добави, че убиецът е известен на Рияд и е сред 18-те души, арестувани от саудитските власти миналия петък, и настоя за разкриване на самоличността на турския съучастник в престъплението.

По думите на Ердоган, Анкара разполага с допълнителна информация и документи. Той обясни, че Турция споделя тези данни със заинтересованите страни, включително със Саудитска Арабия.

Турският държавен глава пак подчерта, че Саудитска Арабия трябва да каже кой е дал нарежданията за изпращане на групата от 15 души в Истанбул.

 

Междувременно стана ясно, че турският външен министър Мевлют Чавушоглу е разговарял по телефона със своя саудитски колега Адел ал Джубейр във връзка с случая с изчезналия саудитски опозиционен журналист.

Коментари

Задължително поле