Президентът Радев: Развитието на отношенията с Бразилия е приоритет на българската външна политика в Латинска Америка

Ердоган: Турция е приела 3,6 млн. бежанци, Западът трябва да направи същото

Кметът на Благоевград направи първа копка на модерна спортна площадка в СУ „Арсени Костенцев“

Фандъкова: Създаваме четири индустриални зони в София

Правителството закрива почетното консулство в Монако

Самолет на испанските военновъздушни сили се разби в морето край Мурсия, двама са загинали

Община Търговище с нов главен архитект

Завърши ремонтът на виадукта при 37-и километър на магистрала „Хемус“ към София

С камбанен звън Враца посрещна Българския патриарх Неофит (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 18 септември 2019 г.

Мишел Темер заяви, че свалянето на Дилма Русев е било преврат

В село с 8 души възродиха 4 паметника

Община Свищов и УНИЦЕФ ще си сътрудничат по Програмата „Работилница за родители – Да пораснем заедно“ Програмата е универсална и е насочена към родителите на деца до 4 години

България в топ пет с инвестиции по Плана „Юнкер“

Тренировката на Славена Вътова за супер тяло (ВИДЕО)

Главният прокурор разпореди проверка заради „техническа профилактика“ в БНР

По повод спирането на излъчване на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио на 13 септември 2019 г. в часовата зона между 06:00 и 11:00 часа, оповестено в 21.16 ч. на 12 септември с обяснение за предварително планирана техническа профилактика и след получаване на писмо–справка от ДАНС за създадената по този начин опасност за застрашаване на националната сигурност, предвид статута на БНР като стратегически обект, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавно извършване на проверка за причините за това спиране. Това съобщиха от държавното обвинение.

БНР е стратегически обект за националната сигурност по подпомагане и опазване на гражданите, в случай на необходимост от уведомяване и предупреждаване на населението при бедствия, аварии и кризи, посочват от прокуратурата.

Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС и се извършва под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

На всеки от тези органи са поставени конкретни задачи, като още в рамките на днешния ден органите на ДАНС е разпоредено снемане на обяснения от генералния директор на БНР.

Определен е тридневен срок на проверката.

Съветът за електронни медии също е започнал проверка за спирането на излъчването на програма „Хоризонт“, потвърди председателят на СЕМ София Владимирова.

„Колегите правят проверка чрез нашата система за мониторинг, за да се установи кога е спряно излъчването на „Хоризонт“ и колко време ще продължи това. Експертите подготвят доклад, а по отношение на правомощията, които има СЕМ към казуса, предполагам, че колегите от Комисията за регулиране на съобщенията, която е компетентен орган по отношение на предавателите, също ще вземат становище, така че ще следим по нататъшните стъпки по отношение на възникналия казус. А в рамките на днешния ден предполагам, че ние ще имаме първоначално изготвено становище от нашите експерти“, каза Владимирова.

Комисията за регулиране на съобщенията също съобщи, че извършва обстоятелствена проверка, свързана с излъчването на сигнала на БНР.

Междувременно, изпълняващият длъжността директор на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев обяви, че е подал оставка заради скандала със свалянето от ефир и отстраняването от ресор на журналиста от медията Силвия Великова. Кръстев, който вчера зае поста, обясни днес пред журналисти създалата се ситуация с липсата на административен опит.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.