Гласуваха за “промяна”, без да знаят каква е

Снимка: Булфото

Никой от досегашните управници не е газил законите на държавата с такава лекота

Никога през последните 32 години в държавата не е бил упражняван ежедневен полицейски терор срещу политическите противници на новите измамници

Почти всички, които станаха съучастници с гласовете си на връщането на България в мракобесните години на комунизма, го направиха, без да имат никаква представа от политическите платформи на разните „партии на промяната“, за които гласуваха.

Боже, те даже не знаят, каква е тази „промяна“. Не че и някой от новите измамници се опита да обясни, де. А е много просто. Като „съдебна реформа“ е. Махаме техните, слагаме нашите. И започваме да изнасяме държавата, както досега никой не е и мечтал дори. Толкова.

Те гласуваха само и единствено от омраза и озлобение. Без да взимат, каквито и да е обективни фактори предвид. Омраза към Борисов и ГЕРБ. Те биха гласували и за Шикелгрубер, ако изненадващо се появеше отнякъде и кажеше, че ще прави „промяна“.

После, като раздаде жълтите звезди, тогава ще му мислим.

Гласуването за знайни и незнайни опортюнисти е запазена марка на онези 80% от репликата на професор Христов. Десетки от тях минаха, откраднаха каквото можаха и си заминаха.

Сега обаче има няколко много съществени разлики. Никой от досегашните не е газил законите на държавата с такава лекота. Никога преди не се е концентрирала цялата власт в ръчичките на толкова малко хора. Никога през последните 32 години в държавата не е бил упражняван ежедневен полицейски терор срещу политическите противници на новите измамници.

Ако тези, новите, успеят да консолидират властта си, ще живеем като в онзи виц: Питали радио „Ереван“ кога българите ще станат по-добре. От радиото отговорили - Вие вече бяхте по-добре.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари