Глейзър отказа арабските милиарди за „Юнайтед“

Собствениците на „Манчестър Юнайтед“ от семейство Глейзър нямат намерение да продават клуба на арабския принц Мохамед бин Салман. Това разкриха водещите медии на Острова, след като стана ясно, че един от най-богатите хора в света проявява сериозен интерес към „червените дяволи“. До Англия достигна новината, че един от собствениците на клуба Аврам Глейзър ще пътува през следващата седмица за Рияд, столицата на Саудитска Арабия. Но поводът е бизнес конференция, а не за да преговаря с шейха.

А вестник „Дейли Мейл“ допълва, че американската фамилия оценявала „Юнайтед“ на 4 милиарда паунда, но дори и да получат подобна оферта, не биха я приели. През 2005 година семейство Глейзър придоби отбора от Манчестър за 790 млн. паунда.

Основната причина настоящите собственици да отказват да се разделят с клуба, са солидните приходи, които той генерира, въпреки липсата на сериозни успехи на терена.

В същото време Жозе Моуриньо мениджър на тима, е разследван от Футболната Асоциация за нецензурни думи, отправени към една от камерите, отразяващи двубоя с „Нюкасъл“ (3:2). Специалния има време до петък, за да даде своето обяснение за случая.

Подозренията са, че португалецът е крещял при победния гол на Алексис Санчес „на*укайте си го, кучи синове“.

Ако бъде признат за виновен, Моуриньо ще бъде наказан да не ръководи двубоя с бившия му клуб „Челси“. Дербито е в събота от 14:30 часа. За да бъде взето коректно решение, от местната Асоциация са наели лингвистичен експерт, който да прочете по устните какво точно казва 55-годишния специалист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят