Глобиха близо 500 шофьори за неправилно паркиране в синята зона

Синя зона, паркиране. Снимка: Владимир Савов

Близо 500 шофьори са глобени за неправилно паркиране в синята зона на Варна за седмица, сочат данни на "Общинска полиция".

Режимът за платено паркиране в централната част на града влезе в сила на 11 юли, но има 1 месец гратисен период. Такъв обаче няма за шофьорите, които паркират на забранени места.

От 12 до 19 юли полицаите са установили 494 нарушители и са съставили 6 акта и 488 фиша по Закона за движение по пътищата.

Обичайната "честитка" е за 20 лв., колкото ще струва и освобождаването от скоба за неплатено паркиране след 11 август. Най-често глоби се налагат за паркиране по тротоарите и на кръстовища. Дори на улицата да има места, ако те не са разчертани, спирането е забранено, предупреждават от фирма "Общински паркинги и синя зона.

Най-много подобни нарушения стават в Гръцката махала, където уличките са тесни и по част от тях не са обособени паркоместа. До момента живеещи в обхвата на синята зона са подали 1481 заявления за локално паркиране.

Директорът на "Общински паркинги и синя зона" Младен Иванов припомни, че за купуване на по-евтин годишен абонамент адресът в талона на автомобила трябва да съвпада с постоянния, а не с настоящия адрес на кандидатите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони