Глобиха пиян пешеходец и трезвена шофьорка

Снимка: Архив

Пиян шуменец излезе внезапно на пътното платно и беше ударен от кола, пътното произшествие завърши с два акта - за пешеходеца и за шофьорката. Инцидентът станал минути преди 19 часа в сряда на ул."Марица", където от разделително островче внезапно на пътя излязъл Р.М./55 г./, съобщават от полицията. Точно в този момент "Опел Астра" се движил по "Марица" в посока към ул."Климент Охридски" и колата бутнала мъжа.

На място веднага били извикани пътни полицаи и медици, които откарали падналия в шуменската болница. Там го прегледали, не установили наранявания и го освободили.

55-годишният пешеходец обаче бил тестван за алкохол и дрегерът отчел 3,01 промила в издишания въздух, съобщават от полицията. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата за внезапно навлизане върху пътно платно в зона на кръстовище и на необозначено за пресичане място.

Акт отнесла и шофьорката зад волана на опела - А.Д./40г./ от Шумен. Нейното нарушение е, че не е била внимателна и предпазлива към останалите участници в движението. Иначе тестът за алкохол бил отрицателен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България