Говорител на Борис Джонсън: Премиерът е "клинично стабилен"

Британският премиер Борис Джонсън днес е "клинично стабилен" в интензивното отделение и се повлиява от лечението на усложненията от причиняваното от новия коронавирус заболяване Ковид-19, съобщи негов говорител, цитиран от Ройтерс.

Успоредно с това назряват въпроси как ще се вземат ключови решения по време на здравната криза в негово отсъствие, отбелязва агенцията, цитирана от БТА. Джонсън, който даде положителна проба за коронавируса преди две седмици, беше приет в болница "Сейнт Томас" в неделя вечерта с постоянна висока температура и кашлица, но състоянието му се влоши и той беше преместен в интензивно отделение.

55-годишният британски премиер е получил кислород, но не е бил поставен на апарат за обдишване. Определеният за негов заместник външен министър Доминик Рааб каза, че Джонсън скоро ще се върне на кормилото, докато светът преживява една от най-тежките кризи с общественото здравеопазване от един век насам.

Докато британският премиер се бори с коронавируса в болница, Обединеното кралство навлиза, според специалисти, в най-смъртоносния етап от разпространението на заразата и правителството обмисля кога да бъдат отменени ограниченията.

Великобритания още не може да отмени ограниченията, защото пикът на заразата ще е след седмица, предупреди кметът на Лондон Садик Хан.

Коментари

Задължително поле